4812 7890 // alleroed.ungdomsskole@alleroed.dk

AU-cykelteam 2023 - Tour de Danmark

We love sport!

8 dage på 2 hjul i fodsporene på Tour de France-rytterne

Næste gang
mandag 26. jun. kl. 7:00 - mandag 3. jul. kl. 17:00
Sted
Grøn blok på Engholmskolen, Rådhusvej 5
Aldersgrænse
Fra 13 år til og med 18 år.
Pris
1800 kr.
Antal ledige pladser
Holdet er lukket for tilmelding

Beskrivelse

Kære Ung i Allerød,

Vi har glædet os til at præsentere denne sæsons cykeltur, som følger Tour de France-ruten rundt i Danmark. Det bliver igen i år en anderledes udfordring, som vi er så spændte på at gennemføre sammen med dig. Vi bruger den første uge af skolernes sommerferie på at køre til Jylland og retur igen på to hjul. Og det bedste er, at vi samtidig kører for Make-a-Wish Danmark, støtter et godt formål og hjælper andre unge, der har det svært.

Dette tilbud er for både drenge og piger. Der er plads til alle.

Kort om turen
Vi skal gennemsnitligt køre 100 km om dagen - nogle dage lidt længere - andre dage noget kortere. Vi er på farten 7 ud af de 8 dage og har en cykelfri dag undervejs, hvor vi skal hvile vores helt sikkert ømme ben og spise en masse is.

Vi starter tidligt ud om morgenen og forventer at holde et par små pauser med lækre og energifyldte snacks og drikke i løbet af dagens tur, så vi ikke går sukkerkolde. Herudover bliver der en lidt længere frokostpause. Planen er, at vi lander på vores overnatningssted midt på eftermiddagen med tid til afslapning, bad, mad og hygge med resten af gruppen.

Overnatningen vil om muligt foregå på vandrehjem, ungdomsskoler og klubber. Så forvent at vi sover indendørs - og at du har adgang til et tiltrængt bad efter dagens strabadser. Du skal også vide, at sengetiden er senest kl. 22.30 med ro kl. 23.00, da vi har brug for søvn for at komme igennem turen.

Vi har to servicebiler med på turen, som transporterer vores bagage, mad og forfriskninger til turen. Det betyder, at du på selve turen kun selve skal køre med drikkedunke og evt. regnjakke i lommerne. Og hvis uheldet skulle være ude, er der mulighed for at få et lift.

Vi har cykelmekanikere med, som nemt klarer alle små cykelreparationer med et smil :-) og en coach som kan motivere dig til at komme op over alle bakkerne og igennem det vådeste regnvejr. Så fortvivl ikke - du er i de bedste hænder på hele turen.

Træning
Du kan sagtens køre så langt, men det kræver, at du bruger dit forår på at træne, så du kommer i god form. Og det hjælper vi dig med. Fra april måned har vi planlagt 4 ugentlige træningsture, hvor vi forventer, at du møder op langt de fleste gange - også for at få et godt og sjovt fællesskab med de andre ryttere. Du vil desuden få gode fif og tips til, hvordan du bedst klarer bakker, gear og alt muligt andet.

Vi kører i et fornuftigt tempo, hvor alle kan være med, men vi kræver alligevel, at du kan køre over 25 km/h i gennemsnit. Kravet er derfor, at du skal have kørt en god mængde træningskilometer inden afgang i juni.

Vi kører for en sag
En del af tanken bag cykelturen er princippet 'Ung hjælper Ung'. Udover at cykle og tage del i det helt sikkert fantastiske fællesskab, som vi får på cykelholdet, ønsker vi at gå lidt længere. Vi vil gerne hjælpe andre unge. Derfor har vi besluttet at køre for en sag i samarbejde med foreningen Make-a-Wish Danmark, som opfylder ønsker for børn og unge mellem 3 og 18 år med bopæl i Danmark, som lider af en livstruende sygdom. Det betyder med andre ord, at vi sammen skal indsamle penge og skaffe sponsorer, som vil støtte os og den gode sag.

Udstyr
Du SKAL køre med cykelhjelm og din cykel skal være i god stand. Vi anbefaler en racercykel og meget gerne med clickpedaler, så du kommer nemt over bakkerne. Spørg os meget gerne til råds - og hvis du mangler hjælp til at anskaffe en cykel, kan vi også vejlede med det. Der findes mange gode og billige cykler på fx Den Blå Avis.

Tøjmæssigt opfordrer vi dig til at anskaffe en god vindjakke i tilfælde af regn, cykelbriller og et par cykelhandsker - og kan på det kraftigste anbefale dig et par cykelbukser med pude. Overvej evt. at købe korte bukser og suppler med 'løse ben', da det er nemt og praktisk, hvis vejret pludselig skifter.

Vi har de tidligere år fået sponsoret et flot sæt cykeltøj af STARK og det håber vi også, at vi får denne sæson.

Pris
Det koster 1.800 kr. at deltage i turen, som betales ved tilmelding. Pengene går til færger, forplejning og cykelmekaniker.

Hvis du bor og går i skole uden for Allerød kommune, koster turen 2.100 kr.

Tidspunkt
Turen gennemføres fra mandag den 26. juni til mandag den 3. juli 2023.

Infomøde
Der afholdes infomøde om turen på Engholmskolen tirsdag d. 31. januar kl. 19-21. Nærmere information følger.


Er du klar til en fantastisk cykelmæssig udfordring? Så er vi klar til dig! Kontakt gerne Ulla Holtze på tlf. 2615 1809, hvis du har spørgsmål til turen.
 

Tid og sted

mandag 26. jun. kl. 7:00 - mandag 3. jul. kl. 17:00
Grøn blok på Engholmskolen, Rådhusvej 5

Andre hold i samme kategori