4812 7890 // alleroed.ungdomsskole@alleroed.dk

Bornholm rundt på 5 dage (110 km)

Ta' med os på tur

Kom med os på den smukkeste gåtur rundt om Bornholm

Afviklet onsdag 8. maj kl. 13:00 - søndag 12. maj kl. 21:00
Sted
Grøn blok på Engholmskolen, Rådhusvej 5
Aldersgrænse
Fra 12 år til og med 18 år. Og du skal gå på et af følgende klassetrin: 7. 8. 9.
Pris
900 kr.
Antal ledige pladser
Holdet er lukket for tilmelding

Beskrivelse

"Jeg har lært en masse nye mennesker at kende". "Det har været en super hyggelig tur". "Mega-flot natur". 


Bornholm rundt på 5 dage

Er du frisk på en anderledes og fuldstændig fantastisk oplevelse? Så kom med, når vi går Bornholm rundt i Kr. Himmelfartsferien 2024. Vi følger kyststien hele vejen rundt om øen – en tur på 110 km med masser af højder og stigninger i nord og flade stræk med hvidt sand i syd.

Vi bærer selv vores en dagsrygsæk og gør selvfølgelig stop ved ishuse og andet godt :) Overnatning foregår i en spejderhytte i Vang, hvor vores busser sørger for at køre os ud og hjem hver dag. Maden klares af et par søde madmødre og oprydningen er vi fælles om.

Alle kan gennemføre denne tur. Det handler rigtig meget om korrekt fodtøj, en god og fornuftig vandrerygsæk, mad, vand og lysten og viljen til at gennemføre sammen med os andre.

Vi mødes 2 gange inden selve turen, hvor vi lærer hinanden at kende og sammen finder ud af, hvad der skal med i rygsækken og hvad vi godt kan undvære. (Og det er typisk en hel del). Herudover tager vi begge gange ud på en træningstur i nærområdet.

Første gang er fredag d. 12. april kl. 15.00-18.00. Her mødes vi i Grøn Blok på Kratbjergskolen, afd. Engholm, Rådhusvej 5 i Allerød. Denne dag er der primært fokus på udstyr og alt det praktiske omkring turen. Herudover går vi en lille tur på ca. 7 km i skoven. Så sørg for fornuftige sko og påklædning.

Anden mødegang er torsdag d. 25. april kl. 13.45, hvor vi mødes på parkeringspladsen foran restaurant Furesøbad, Frederiksborgvej 101, Værlæse. Denne dag går vi rundt om Furesøen. En tur på ca. 22 km. Udover fornuftige sko og påklædning er det vigtigt, at du sørger for medbringe noget at drikke og spise til turen, så ingen går sukkerkolde.
 
For eleverne fra Allerød er der mulighed for kørsel t/r fra parkeringspladsen på Engholmskolen i Allerød. (Mødetid kl. 13.30 - vær der gerne i god tid).

 

Kort om selve Bornholmer-turen:
Onsdag d. 8.5

Vi mødes på p-pladsen ved Engholm Svømmehal, Rådhusvej 5 i Allerød kl. 13.45 og kører i vores minibusser direkte til færgehavnen i Ystad. Herfra sejler vi til Rønne og går til Hasle, hvor vi bliver hentet og kørt til vores overnatningssted i Vang. 

Torsdag d. 9.5
Efter morgenmaden bliver vi kørt tilbage til Hasle, hvor vi fortsætter ad stien mod nord. Undervejs passerer vi Vang Granitbrud, Vang Havn, Hammerhus, Hammerhavn og Hammerknuden (med en eventuel afstikker til Opal-søen), Sandvig og Allinge, inden vi når opsamlingsstedet i Tejn Havn.

Fredag 10.5
Dagens etape starter sydpå mod Gudhjem med mulighed for at købe Danmarks største is på havnen og med en afstikker ind til Bornholms flotteste vandfald. Vi passerer undervejs også Helligdomsklipperne (og de utrolig mange trappetrin), inden vi når til Svaneke, hvor de både sælger meget populære lakridser, bolcher, brød, vingummi og chokolade.

Lørdag d. 11.5
Lørdag fortsætter vi endnu længere mod Dueodde i syd, som er øens sydligste punkt med mulighed for at dyppe tæerne i vandet. Vi ender dagens vandring vest for Dueodde ved Slusegård Vandmølle. 

Søndag d. 12.5
Den sidste dag starter vi med rengøring af hytten. Herefter går turen vestpå mod Rønne, hvor vi skal nå færgen mod Ystad kl. 18.30. Inden vi går ombord, spiser vi fælles aftensmad i Rønne. Vi forventer at lande i Allerød kl. ca. 21.30. 


Det koster 900 kr. at være med, som dækker transport, overnatning og mad.


VIGTIG PRAKTISK INFORMATION
Dine forældre bedes snarest muligt udfylde to samtykkeerklæringer om henholdsvis samtykke til foto og samtykke til kørsel samt oplysninger om personlige forhold. Dette sker på Forældreportalen.


Flåter og vaccine
Vær opmærksom på at der er fundet TBE-virus i flåter på Bornholm. Risikoen er forholdvis lille, men konsekvenserne er alvorlige, hvis man skulle blive smittet. Det kan derfor være en god ide at blive vaccineret. Læs mere om TBE-virus, smitte og vaccine her: https://www.sikkerrejse.dk/vaccination/tick-borne-encephalitis/. Flere apoteker tilbyder også vaccinen.

Pakkeliste, adresse mv.
Læs nedenstående info-folder grundigt, så du kender rammerne, retningslinjerne og får pakket det rigtige på den rigtige måde. Folderen blev også uddelt på informationsmødet d. 12. april. 
Infofolder Bornholm Rundt 2024.pdf

Stort JA TAK til kage/cookies/pizzasnegle/pølsehorn
Skulle du eller dine forældre have tid, lyst og overskud til at bage til turen, vil det blive modtaget med kyshånd og meget store smil.  

Følg med undervejs

Vi sørger for daglige updates fra turen. Følg os på Instagram: ungialleroed.

Spørgsmål
Har du spørgsmål til ovenstående eller turen generelt, er du meget velkommen til at kontakte turleder Ulla Holtze på tlf. 2615 1809 eller ulho@alleroed.dk.


Vi glæder os rigtig meget til en spændende og anderledes udfordring sammen med dig og de andre på holdet.

 

 


Andre hold i samme kategori