4812 7890 // alleroed.ungdomsskole@alleroed.dk

Bornholm rundt på 5 dage (110 km)

Ta' med os på tur

Kom med os på den smukkeste gåtur rundt om Bornholm

Næste gang
onsdag 8. maj kl. 13:00 - søndag 12. maj kl. 21:00
Sted
Grøn blok på Engholmskolen, Rådhusvej 5
Aldersgrænse
Fra 12 år til og med 18 år. Og du skal gå på et af følgende klassetrin: 7. 8. 9.
Pris
900 kr.
Antal ledige pladser
Der er 1 plads tilbage.

Beskrivelse

"Jeg har lært en masse nye mennesker at kende". "Det har været en super hyggelig tur". "Mega-flot natur". 


Bornholm rundt på 5 dage

Er du frisk på en anderledes og fuldstændig fantastisk oplevelse? Så kom med, når vi går Bornholm rundt i Kr. Himmelfartsferien 2024. Vi følger kyststien hele vejen rundt om øen – en tur på 110 km med masser af højder og stigninger i nord og flade stræk med hvidt sand i syd.

Vi bærer selv vores vandrerygsæk og gør selvfølgelig stop ved ishuse og andet godt :) Overnatning foregår i Klemensker på Bornholms Ungdomsskole, hvor en bus sørger for at køre os ud og hjem hver dag. Maden klares af en madmor og oprydningen er vi fælles om.

Alle kan gennemføre denne tur. Det handler rigtig meget om korrekt fodtøj, en god og fornuftig vandrerygsæk, mad, vand og lysten og viljen til at gennemføre sammen med os andre.

Vi mødes 2 gange inden selve turen, hvor vi lærer hinanden at kende og sammen finder ud af, hvad der skal med i rygsækken og hvad vi godt kan undvære. (Og det er typisk en hel del). Herudover tager vi begge gange ud på en træningstur i nærområdet.

Første gang er fredag d. 12. april kl. 15.00-18.00. Her mødes vi i Grøn Blok på Kratbjergskolen, afd. Engholm, Rådhusvej 5 i Allerød. Denne dag er der primært fokus på udstyr og alt det praktiske omkring turen. Herudover går vi en lille tur på ca. 7 km i skoven. Så sørg for fornuftige sko og påklædning.

Anden mødegang er torsdag d. 2. maj kl. 13.45, hvor vi mødes på parkeringspladsen foran restaurant Furesøbad, Frederiksborgvej 101, Værlæse. Denne dag går vi rundt om Furesøen. En tur på ca. 22 km. Udover fornuftige sko og påklædning er det vigtigt, at du sørger for medbringe noget at drikke og spise til turen, så ingen går sukkerkolde.
 
For eleverne fra Allerød er der mulighed for kørsel t/r fra parkeringspladsen på Engholmskolen i Allerød. (Mødetid kl. 13.30 - vær der gerne i god tid).

 

Kort om selve Bornholmer-turen:
Onsdag d. 8.5

Vi mødes på Allerød Station kl. ca. 13 og tager S-toget til København, hvor vi hopper ombord på Bornholmerbussen, der kører direkte til færgehavnen i Ystad. Herfra sejler vi til Rønne og går til Hasle, hvor vi bliver hentet og kørt til vores overnatningssted i Klemensker. 

Torsdag d. 9.5
Efter morgenmaden bliver vi kørt tilbage til Hasle, hvor vi fortsætter ad stien mod nord. Undervejs passerer vi Vang Granitbrud, Vang Havn, Hammerhus, Hammerhavn og Hammerknuden (med en eventuel afstikker til Opal-søen), Sandvig og Allinge, inden vi når opsamlingsstedet i Tejn Havn.

Fredag 10.5
Dagens etape starter sydpå mod Gudhjem med mulighed for at købe Danmarks største is på havnen og med en afstikker ind til Bornholms flotteste vandfald. Vi passerer undervejs også Helligdomsklipperne (og de utrolig mange trappetrin), inden vi når til Svaneke, hvor de både sælger meget populære lakridser, bolcher, brød, vingummi og chokolade.

Lørdag d. 11.5
Lørdag fortsætter vi endnu længere mod syd og ender dagens vandring i Dueodde, som er øens sydligste punkt med mulighed for at dyppe tæerne i vandet.

Søndag d. 12.5
Den sidste dag går turen vestpå mod mod Rønne, hvor vi skal nå bussen retur til København sidst på eftermiddagen.

 

Det koster 900 kr. at være med, som dækker transport, overnatning og mad.

Vi glæder os til en spændende og anderledes udfordring sammen med dig og de andre på holdet.

 

 

Tid og sted

onsdag 8. maj kl. 13:00 - søndag 12. maj kl. 21:00
Grøn blok på Engholmskolen, Rådhusvej 5

Andre hold i samme kategori